Energy@Work

Workshops

Waarom bewegen

Een motiverende presentatie waarin topsportcoach Paul Van Den Bosch eerst een antwoord zoekt op de vraag waarom we moeten bewegen om nadien het “hoe bewegen” en “wat is bewegen” toe te lichten. Paul Van Den Bosch put zijn ervaring uit de jarenlange coaching van topatleten zoals Sven Nys, Sven Vanthourenhout en Marc Herremans, gecombineerd met zijn ervaring als mede-oprichter van Energy Lab en betrokkenheid in zowel de labo's als het Energy@Work concept. 

Energy@Work

Een bewustmakende presentatie waarin Energy CEO Kristof De Smet de kracht en het belang van een duurzame beweeg- en gezondheidscampagne toelicht. Gezonde en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf. In deze workshop belicht Kristof De Smet de huidige aandachtspunten en valkuilen, en inspireert hij aan de hand van uitgewerkte Energy@Work cases. 

Bewust trainen

Een activerende presentatie waarin onze Energy Lab sportcoach praktijkgerichte trainingstips geeft om zo efficiënt mogelijk te trainen om je vooropgesteld doel te bereiken. Van beginnende sporter tot ervaren atleet, elkeen heeft baat bij extra sportadvies. In deze workshop wordt ook aandacht geschonken aan tips gericht naar blessurepreventie, zodat eenieder op een verantwoorde manier kan sporten en het maximale uit de eigen sportprestaties kan halen. 

Eet je gezond

Een smakelijke presentatie waarin onze Energy Lab voedingscoach de basis van een gezond voedingspatroon uit de doeken doet, en praktische tips geeft om je een gezonde levensstijl eigen te maken. In de workshop belicht de voedingscoach een dagdagelijkse gezonde levensstijl alsook de aandachtspunten van drinken en voeding voor, tijdens en na een sportraining. Deelnemers aan deze workshop gaan naar huis met bruikbare recepten die ze meteen kunnen toepassen. 

Ontdek de blog van onze voedingscoaches op www.FoodforEnergy.be

Start 2 Run

Een sportieve presentatie waarin Evy Gruyaert het succes van de Start 2 Run app uit de doeken doet. Reeds jaren is Evy Gruyaert het boegbeeld voor jong en oud om meer te bewegen en gezonder te leven. In deze workshop geeft Evy haar blik op een gezonde levensstijl, en vertelt ze je tips en tricks om gemotiveerd te blijven.

De Start 2 Run app werd ontwikkeld in samenwerking met Energy Lab. De app bevat wetenschappelijk verantwoorde trainingsschema's opgesteld door ervaren topsportcoaches. De geleidelijke opbouw biedt gegarandeerd succes en vermindert de kans op mogelijke blessures. 

Start 2 Run

Achter de sport

Een inspirerende presentatie waarin Sven Nys vertelt over zijn mooie momenten, maar ook over de obstakels die hij moest overwinnen tijdens zijn carrière als professioneel wielrenner, veldrijder en mountainbiker. Het persoonlijke verhaal van Sven Nys beweegt iedereen. Ook na zijn carrière als topsporter blijft Sven Nys actief in de sportwereld als topcoach van veldritploeg Telenet Fidea. In juli 2016 opent ook een uniek trainings- en belevingscentrum voor offroadfietsen op Balenberg in Tremelo.

Sven Nys

Mentale veerkracht

Een positieve presentatie waarin Elke Geraerts en Pia Buysse (Better Minds at Work) de mentale weerbaarheid van elk individu willen versterken. Door meer grip te krijgen op ons brein, kunnen we onze mentale veerkracht en bevlogenheid verhogen en zo meer bestand zijn tegen stress en burn-out.

Better minds at work

From fear to flow

Een avontuurlijke presentatie waarin Cedric Dumont als extreem sporter, lid van RedBull team en high performance coach de link legt tussen topsport en de bedrijfswereld op het vlak van grenzen verleggen en je eigen potentieel optimaal benutten. Stap uit je comfortzone en ontdek een "out of the box" aanpak van leiderschap. In deze workshop belicht Cedric Dumont een aanpak die leidt naar effectieve resultaten om jouw team naar het volgende level te brengen. 

Cedric Dumont

Vraag een workshop aan