Energy@Work

Waarom Energy@Work?

Als werkgever heeft u vandaag alle baat bij het promoten van de gezondheid van al uw werknemers. Gezonde medewerkers zijn immers minder snel ziek en zijn mentaal veerkrachtiger.

Het welzijn van uw medewerkers beïnvloedt daarenboven in grote mate ook uw bedrijfscultuur. Fitte medewerkers zijn energieker en zorgen voor ‘positieve vibes’ in uw bedrijf, wat ook extern enorm zal afstralen op het imago van uw bedrijf.

 

Onze klanten aan het woord over Energy@Work

Energy@Work symposium "Sport has the power to change your company"

We staven dit aan de hand van volgende studies:

  • Het ziekteverzuim in België blijft stijgen. Het afgelopen jaar noteerden we zelfs de hoogste cijfers ooit. Vooral het langdurend ziekteverzuim piekt, en is voor het eerst zelfs groter dan het kortdurend ziekteverzuim
  • De kost van het absenteïsme voor Belgische werkgevers blijft hoog en bedraagt minimaal 1 miljoen euro per 200 medewerkers (bron: Voka)
  • 34% van de onderzochte werknemers kampt met overwicht en 17% is zwaarlijvig (bron: Idewe)
  • Een overzicht van 10 reviews over gezondheids- programma’s op het werk toont voor elke bestede dollar in deze programma’s een return on investment tussen 2,5 en 10,1 dollar (bron: Vigez)
  • Uit onderzoek blijkt ziekteverzuim verantwoordelijk te zijn voor maar liefst 2,6% van de totale loonkosten. Bovendien veroorzaken zieke werknemers mogelijks een vicieuze cirkel van almaar hogere verzuimcijfers. De remedie? Een preventief gezondheidsbeleid. (bron: Mensura)
  • De cijfers van het langdurend ziekteverzuim zijn de laatste jaren dus fel gestegen. De oorzaken zijn divers: naast de vergrijzing van de werknemerspopulatie spelen arbeidsomstandigheden, motivatie, engagement, stress, stijgende werkdruk, burn-out en fysieke aandoeningen een rol. (bron: SD WORKX)
  • 9,2% van de werknemers in 2015 ervaarde burn-out symptomen. De Wereld Gezondheidsorganisatie verwacht dat dit cijfer tegen 2020 kan oplopen naar 25% (bron: Securex)

Interesse in Energy@Work? Contacteer ons!