Coaching & Projecten

Topsport

Jaarlijks worden in Energy Lab honderden recreatieve sporters getest en gecoacht om hun persoonlijke sportieve uitdagingen waar te maken. Deze uitdagingen variëren van een start 2 run-programma, het uitlopen van de 10 miles van Antwerpen, het beklimmen van de Col du Galibier tot het finishen van de Ironman van Hawaii en zoveel meer. Al deze atleten krijgen dezelfde zorg en aandacht als de tientallen topsporters die in Energy Lab komen voor testen en advies.

World Tour Team Lotto Soudal

World Tour Team Lotto Soudal, het team van de Nationale Loterij, doet al sinds oktober 2009 een beroep op de diensten van Energy Lab voor het afnemen van labotests en veldtests voor het bepalen van de verschillende trainingsdrempels en overeenkomstige hartslag- en vermogenszones, het bepalen van de fietspositie op de weg- en op de tijdritfiets en veel meer.

De coördinatie van deze begeleiding is in handen van Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst.

Lotto Soudal

Topsport Vlaanderen - Baloise

In 2013 kregen de coaches van Energy Lab het vertrouwen van Christophe Sercu en Walter Planckaert waardoor ze een tweede Belgisch topwielerteam onder hun hoede konden nemen: Topsport Vlaanderen - Baloise. Het doel van dit team is jonge beloftevolle renners de kans te geven om een succesvolle carrière als renner op te starten, met als uiteindelijk doel te kunnen doorstromen naar een protourteam.

De coördinatie van deze begeleiding is in handen van Wim Van Hoolst en Paul van Den Bosch.

Topsport Vlaanderen - Baloise

Lotto Young Cycling Talent

Vooraleer een renner het niveau van de Protour bereikt moet er heel wat jaren geïnvesteerd te worden in trainingsopbouw.  Een correcte benadering en invulling van de wielertraining is dan ook onontbeerlijk en dient op punt gesteld te worden in de jeugdcategorieën.

Kaderend in het Lotto Cycling Project heeft de Nationale Loterij dan ook tot doel om via dit project enerzijds ontluikend wielertalent snel op te sporen en anderzijds om deze jongeren optimaal te begeleiden. Om hen daarbij te helpen doen ze een beroep op de diensten van Energy Lab.

De coördinatie van dit project is in handen van Ward Vande Capelle.

 

Lotto Cycling Talent

Olympisch Zeilteam VYF

De fysieke begeleiding van het Olympisch zeilteam van de VYF met als uithangbord Evi Van Acker is sinds maart 2014 in handen van Energy Lab. Momenteel zijn 8 zeilers betrokken in dit project. In een volgende fase zullen ook nieuwe zeilers uit het “talentproject” de overstap naar deze elitegroep maken. Het ultieme doel zijn de Olympische Spelen van Rio in 2016 en van Tokio in 2020.

De coördinatie van deze begeleiding is in handen van Ward Vande Capelle samen met het volledige Energy Lab Team.

Team Justlease

De schaatsers Team Justlease gaan samen voor goud, en daar helpt Energy Lab bij. Het team wordt op regelmatige basis getest door onze bewegingswetenschapper Cees-Jan om een evolutie in de conditie vast te leggen. Daarnaast wordt aan de hand van een bodyscan de verhouding tussen de vetvrije massa en vetmassa bijgehouden om zo te weten of de atleten scherp genoeg of juist té scherp staan. Ook voert Energy Lab fietspositioneringen uit om het meeste rendement uit de fietstrainingen te halen.

Ontdek de website van Team Justlease.nl

Team Justlease.nl

Time Trial Academy

Tijdrijden is een discipline binnen het wielrennen die vaak onderschat en te weinig getraind wordt. In rittenwedstrijden zijn de tijdritten vaak beslissend voor het eindklassement. De marges aan de top worden steeds kleiner wat het belang van een specifieke tijdrittraining en het optimaliseren van de tijdrithouding doet stijgen. De Energy Lab Time Trial Academy tracht renners optimaal te ondersteunen binnen de specifieke discipline van het tijdrijden om zoveel mogelijk efficiëntie- en dus prestatiewinst te boeken.

RSC Anderlecht

Sinds 2012 zijn de coaches van Energy Lab verantwoordelijk voor het testen van de spelers van RSC Anderlecht, zowel van het eerste elftal als van de U21 en een selectie van talentvolle jongeren.

De coördinatie van dit project is in handen van Loïc Helin.

RSC Anderlecht

KV Mechelen

Naast RSCA doet nog een tweede eersteklasseclub beroep op de diensten van Energy Lab: KV Mechelen. De spelers van deze club doen testen op de loopband voor de bepaling van de aerobe en de anaerobe drempel. Daarnaast wordt ook de lichaamssamenstelling bepaald met de dexascan.

De coördinatie van dit project is in handen van Paul Van Den Bosch.

KV Mechelen

Pieter Heemeryck

2015 was reeds een succesvol triatlon jaar voor Pieter Heemeryck. Zijn hoogtepunten waren de gouden medaille op de lange & sprint afstand, een zilveren medaille op de olympische afstand, een eerste plaats in de IronMan 5150 van Zurich en een vierde plaats in de Challenge Mallorco. In 2016 richt Pieter zijn pijlen op de Belgische kampioenschappen en een podiumplaats op een IronMan 70.3. 

Pieter kan bij Energy Lab terecht voor een fietspositionering, conditietesten en voedingsadvies om zijn prestaties verder te optimaliseren. 

Pieter Hendrickx

2015 was een topjaar voor Pieter Hendrickx, met podiumplaatsen zowel in orientatielopen, veldcross als halve en volledige marathon. 

Hij behaalde de eerste plaats op onder andere 

  • Belgisch kampioenschap crosduathlon duo's
  • Belgisch kampioenschap orientatielopen aflossing
  • World ranking event orientatie
  • Belgisch kampioenschap Orientatie middel

en als grote kers op de taart werd hij wereldkampioen orientatielopen in Zweden op de sprint H35. 

Individuele topsporters

Energy Lab coacht individuele topsporters waaronder Evi Van Acker, Joris Van Springel, Kirsten Flipkens, Sven Nys, Sven Vanthourenhout, André Greipel,...