Laat je testen

Steunzoolanalyse

Een correcte ondersteuning van de voet en sturing van de voetafrol kan klachten en overbelastingsblessures voorkomen of wegnemen. Aan de hand van een gedetailleerde steunzoolanalyse geven we advies richting aangepaste loopschoenen en op maat gemaakte steunzolen.

Maak nu je afspraak

  • 150

  • 1,5 uur

  • Paal, Eindhoven

Laat je testen

Hoe gaan we te werk?

1

Intakegesprek
  • Heb je last van blessures of pijn tijdens het trainen?
  • Hoeveel uur train je momenteel per week?

Deze en vele andere vragen vormen de basis van de verdere analyse.

 

2

Beenlengte- en lichaamsscan

Met behulp van een DXA-scan bepalen we de lengte van je benen tot op de millimeter nauwkeurig. Een verschil in beenlengte komt zo meteen aan het licht.

Naast de scan van je beenlengte meten we ook de spiermassa in het linker- en het rechterbeen. Asymmetrieën van de onderste ledematen brengen we nauwkeurig in beeld.

3

Spier- en gewrichtsflexibiliteit

Je lenigheid heeft een grote impact op de bekkenstand en voetafrol. Daarom screenen we zowel de kniebuigers, kniestrekkers, heupbuigers, heupstrekkers als de iliotibiale band (zijkant been en heup).

4

Voetscan

Aan de hand van een voetscan meten we de statische en dynamische drukverdeling onder de voet bij het staan, wandelen en lopen. Op basis van deze meting analyseren we nauwkeurig je voettype en de manier waarop je je voet afrolt.

5

Rug- en bekkenscan

De Diers 4D scanner (4D = lengte, breedte, diepte en tijd) is het nieuwste technologische snufje binnen Energy Lab. Het systeem scant de volledige rugcurvatuur, bekkenstand en de rotatie van de wervels ten opzichte van het bekken en ten opzichte van elkaar. Deze unieke scan laat toe om onmiddellijk het effect te meten van verschillende types loopschoenen en steunzolen.

6

Opname van de voetafrol

Tijdens het lopen op een loopband filmen we je afrolpatroon met een hogesnelheidscamera. We doen dit zowel met als zonder schoenen.

7

Bespreking

Op basis van voorgaande metingen bespreken we de bevindingen en betrekkingen tot het ideale loopschoeisel en de eventuele nood aan steunzolen. Aanvullend geven we advies over core stability en stretching oefeningen.

De eventuele steunzolen kunnen via Energy Lab worden gemaakt en zijn vervaardigd uit materiaal, aangepast aan jouw lichaamsgewicht en activiteit (sport, dagelijks gebruik of werk) en kosten 175 euro per paar.

Maak je afspraak online